Friday, March 07, 2008

Perkara I dan II....


I

Ingin memaklumkan bahawa sesungguhnya saya telah memenangi beberapa award, lamaaa dah. Cuma menunggu giliran untuk ditayang-tayangkan di sini. Dengan suka hatinya, saya ingin memanjangkan pula award ini kepada para penerima di bawah. Terima kasih kepada anak beranak yang sangat best ini.

3 award dari Kak e dan satu award dari anaknya, Buble.

Daripada Kak e

Award 1

Penerima:
Amirul
Najwa Amira
Sara Imanina
Syifaleo

Aini

Daripada Kak e juga.

Award 2

Penerima :
Cicakgirls
Ribbon Smile
Ridby
Fatin

Farah Amira

Daripada Bubble A

Award 3
Penerima: Semua nama yang disebutkan di atas.



Daripada Kak e jugak.

Award 4: Best Friend Award .

Penerima : Semua nama yang disebutkan di atas.

********

II

Esok kami nak balik kampung, tapi stok tepung dan bahan memasak masih berlonggok-longgok dalam gobok. Ada yang dah nak tamat tempoh boleh guna. Maka dengan sepenuh kudrat dan kesungguhan yang tak berbelah bagi, saya mula mendedikasikan diri dan berterapi minda di dapur. Hehehe....

Yey... ini dia brownies yang menjadi idaman Zuki dalam Budak Unik!

Ini pula kek epal dalam saiz kek cawan. Gebuussss!

p/s : kangaq, aku masak je, tapi makan tak banyak. hehehe... jemput makan.

Calon yang akan bertanding di tempat kami :

Lim Si Pin (BN) lawan Thian Chua (PKR)


********

Rancangan asal nak selesaikan tag Cicakgirls sekali. Tapi nampaknya tak sempat akak dik ooi. Nak pergi pasar malam daaa...

Nanti lepas balik dari kampunglah ya. hehehe.

Selamat mengundi untuk semua yang layak!


*********

16 comments:

Sara Imanina said...

Salam kak ainin,

mucha gracias..
sara sangat2 menghargainya...

brownies tu nampak sedaplah.hihi

semoga kita akan terus kekal berhubung. =D

salam ceria,
~Sara Imanina 2008 ~ ( it's me )

alias derais said...

makanan lagi! haih,... ko memang rajin masak le ainin

Syifa cute said...

thks 4 award tu...sy nk bg ucpn....terimas kpd mak bpak sy...yg mn tlh byk menyokong...dan terlupa juga kpd kakak sy...kak ainin...thks....i lap u...huhuhu..terimas...sy harap peminat sy...menghargai sy..hahhahahha

Sastri said...

waduh kak... gebusss nyesss muffin epal tu... nak sikitttt... :D

cicakgirls =) said...

Salam kak Ainin Naufal,

thanx 4 the awards..=)

really2 appreciate it!

pasal tag tu..saya tak kisah akak buat bila...sebab saya faham..semua orang ada komitmen masing-masing ^_^

semoga kak Ainin Naufal akan menghasilkan banyak lagi karya-karya yang bermutu seperti 'Melah Melia'..

akhir kata,'Majulah Kak Ainin Naufal untuk agama bangsa dan negara'hehehhe..ni merapu sikit..

p/s:kak Ainin..akak asyik letak gambar hidangan2 yang lazat jew..sahre rr resipi sikit..hehehhe..manalah tau nanti boleh try ke..

wassalam.

aini said...

salam k.ainin

thanks 4 the award

dh ade ker bk melah melia2 kat akk?

khairyn said...

ahhhh... seronoknya Tian Chua menang hahahahaha

oh selamat makan!

Mersik said...

Oooo... award utk pokcik tak dak ka? waaaa sedih nyerrrr.. hu huu

Ainin Naufal said...

sara,
sama-sama. hehehe.. jamu mata je la kat sini.

cheegu,
rajin atau malas, tetap kena masak gak. kalau tak, ada orang menggelupur kelaparan le jawabnya.

syifa,
amboi... tak buat sidang akhbar ke? kekeke... gurau je jangan marah. jangan lupa awrd tu sampaikan kepada kawan lain pulak.

Sas,
meh datang sini. eleeh... sas tu selalu makan-makan tak ajak pun. hehe

Cicakgirl,
saja suka-suka. hehe.. terimas atas doa. harap2 masin le mulut adik tu. Nak resepi?

aini,
sama-sama.

khairyn,
aku pun hampir menangis gumbira. hehehe... tempat aku tuuuu.

mersik,
alaaa... jangan le majuk. ambil je. dh terpampang tu. hehe

kangaq said...

Ya... ya. Aku paham. Ngohohoho...
|o_O|

Anonymous said...

Jobonya entri ni... muah ha ha ha...

Siti Hajar

Nazmi Yaakub said...

selamat kembali ke negeri.. eh.. negeri pembangkang. hak hak hak..

ironinya frasa negeri pembangkang. abih kalau negara dipegang pembangkang, jadi negara pembangkanglah.

so yg pembangkangnya jadi pembangkang kerajaan. :)

Serunai Faqir aka SF said...

ahhh masak aje tapi tak jemput kengkawan ..porahhhhh ...

MYA MARJA said...

Assalamualaikum,

Rajin betul Dik Nin buat kek ya. Tahniah le! Balik kampung jangan lupa kirim salam kepada MB yang dulu.(He.. he.. he.. siapa pula yang nak bagi hadiah penyapu kepadanya?)

farah~amira said...

Salam Kak Ainin...
Ne farah amira la....
kalau akak x igt saya la yg slalu anta kak ainin email tawun lepas....
tawun nie jaja busy ckit la....
kak ainin..kalau snang2 dtgla jenguk blog saya....
http://www.farahamira.blogspot.com
kak ainin mmg pandai masak ye.....

Ainin Naufal said...

kangaq,
apa yg ko paham tu?

Kak Siti,
Oh.. jobo dulu kini dan selamanya. ngehehehe.

Nazmi,
Hmmm... politik, politik. Mujurlah aku tak dilahirkan sebagai politikus.

SF,
Nanti suruh awek ko masak sedap-sedap, jemput aku datang rumah. hehehe

Kang Mya,
Kena makan tempe balik le, baru la muka dia tu lebih licin dan berkilat-kilat sampai bila-bila. :P

Farah,
Ya akak ingat. kak dah tengok blog Farah tu. Masak itu mesti setiap hari. hehehe. masak untuk family je.