Monday, April 17, 2006

OREN! Mari Beli OREN!


Mengisahkan suka-duka kehidupan seorang kanak-kanak bernama Adilah. Kisah-kisah Kehidupan di zaman kanak-kanak yang barangkali pernah ditempuhi oleh pembaca. Pasti akan terimbas kembali kehidupan pada zaman kanak-kanak yang pernah kita lalui dahulu.

17 comments:

Panaharjuna said...

pergh!, terus bukak meja jual oren. Syabas ley wey, tulis gi banyok-banyok lepas ni!

Panaharjuna said...

hahahahaha!, terus jadi avatar!

Romantis Selatan said...

Ya! Ya! Buku Oren! Nampak menyelerakan... terbukti buku adalah seperti kek sedap untuk dimaka... dibaca...

Ainin Naufal said...

ha.. ha.. saya sudah jadi taukeh OREN. Ops! Silap.. bukan taukeh. Yang jadi taukeh OREN tu PTS. PN.AINON leee... kita jual barang mentah jelah, panah!

Ya, ROmantis... OREN mmg sedap dan menyelerakan. MAsam, manis dan penuh vitamin C. he he

Puan Ainon Mohd. said...

Sdr Romantis Selatan, beli OREN, baca, dan tulis ikut formula OREN. Itu formula surah Yusuf tu!

Ainin Naufal said...

ye ye... ikut Surah Yusof

Puan Ainon Mohd. said...

Lepas OREN, apa? RAMBUTAN.... itu nama kucing down-syndrome saya.... dia bodoh, jalan pun huyung-hayang, bisu pula!

Ainin Naufal said...

Bukan Rambutan, Puan Ainon. Merah Muda pulak agaknye... he he.

Romantis Selatan said...

OK Puan Ainon... saya akan jelajah kedai buku lepas tamat minggu-minggu peperiksaan ni.

Terkurung-terkurung! Sunyi! Sunyi!

Ainin Naufal said...

Kasihan Romantis....

Romantis Selatan said...

Saya dah abadikan kesunyian saya mengenai belajar seorang diri di universiti dalam entri terbaru sebentar tadi. Saya ingat lepas ni nak keluar makan dan sambung belajar dekat luar. Nak cari suasana baru. T.T

Romantis Selatan said...

entri tu berjudul "Aku terselamat daripada diculik makhluk asing" tak tau dah publish ke belum, tak keluar-keluar dekat ruangan utama. Kena klik dekat Archive baru keluar. Internet lambat.

Ainin Naufal said...

Wahai en.romantis, biar lambat asal selamat..

Romantis Selatan said...

saya dah beli buku Oren...sekarang sedang mengkajinya dari sudut aplikasi Teknik Surah Yusuf...

nanti saya akan ulaskan dalam blog saya pada masa akan datang...

boleh ya?

Ainin Naufal said...

romantis, boleh... boleh. Silakan...

Romantis Selatan said...

ulasan dah siap! Selain tu ada juga sedikit perhatian untuk sekuel Titanic: Jack Dawson is back...

tarikh ulasan: 1 mei 2006

dah publish kedua-dua entri tu tapi tak keluar lagi dekat blog saya... lambat betul. sejam lagi selepas komen ni ditulis baru keluar agaknya.

AuRaBuTtErfLy said...

Amboi...
Ramainya peminat oren rupanya.
Teruskan menulis. Chayo2